Pritarimas šiai pataisai būtų leidęs derėtis su ES Taryba ir Europos Komisija, kad tiesioginės išmokos būtų visiškai suvienodintos iki 2027 metų.

Pasak europarlamentaro Bronio Ropės, parlamentui atmetus pataisą, liks Komisijos siūlymas, pagal kurį skirtumas tarp šalių, kurioms tiesioginės išmokos siekia mažiau nei 90 proc. ES vidurkio, ir tų, kurios gauna vidurkį, iki 2027 metų sumažėtų perpus.

„Esminis klausimas, kuris liečia ir mus, dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo, kad nė viena šalis po 2027 metų negautų mažiau nei ES vidurkis. (...) Neužteko balsų, kad būtų sprendimas priimtas teigiamai“, – BNS ketvirtadienį sakė B. Ropė.

„Šiuo metu Lietuvos ir ES vidurkio skirtumas siekia 30 proc., EK siūlo sumažinti tą skirtumą per pusę. Tai reiškia, kad iki 2027 metų pasieksime kiek daugiau nei 80 proc. ES vidurkio, kuris šiuo metu siekia beveik 70 procentų“, – teigė europarlamentaras.

Posėdyje dėl tiesioginių išmokų suvienodinimo 244 nariai balsavo už, 421 – prieš, o 22 susilaikė. Pasak B. Ropės, visi Lietuvos deleguoti europarlamentarai balsavo už išmokų suvienodinimą, išskyrus Aušra Maldeikienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)