Apie tai oficialiai išplatintame pranešime paskelbė šalies Žemes ūkio ministerija, rašo TASS.

Remiantis atliktais skaičiavimais, jau dabar iš laukų pavyko gauti 82,9 mln. tonų šių konkrečių javų. Minėtina ir tai, kad maistinių minkštųjų kviečių derlius jau siekia trečia vietą pagal mastą: bendras jų kiekis – 57,7 mln. tonų.

2017-aisiais Rusijos kviečių derlius sudarė 86 mln. tonų.

Remiantis praeitą savaitę Rusijos žemės ūkio ministerijos paskelbtomis prognozėmis, 2020-aisiais grūdų derlius šalyje pasieks ne žemesnę kaip122,5 mln. tonų ribą (74,5 mln. tūnų iš šio kiekio sudarys kviečiai). Šie rodikliai yra aukštesni negu praėjusių metų: pernai Rusijos laukuose buvo nuimta 121,2 mln. tonų grūdų.

Kad Rusija ims dominuoti pasaulinėje kviečių rinkoje, buvo numatyta jau anksčiau – po to, kai Alžyras – trečias pagal dydį grūdų importuotojas – nutarė pradėti pirkti dideles partijas rusiškos produkcijos. Alžyras pastaruoju metu tapo antru pagal dydį kviečių supirkėju, atvėrusiu Rusijai nuosavą rinką.

Metų pradžioje Rusija pradėjo tiekti grūdus dar vienam stambiam importuotojui – Saudo Arabijai. Negana to, pastaraisiais metais pastebimai išaugo Rusijos eksportas į kuo įvairiausias šalis, pradedant Turkija bei Brazilija ir baigiant Vietnamu bei Tanzanija. Šiuo metu rusišką produkciją supirkinėja daugiau nei 100 pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)