Konsorciumą, kuris kurs europinio lygio inovacijų centrą, penktadienį įsteigė Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos inovacijų centras, Fizikos instituto mokslo ir technologijų parkas, Lietuvos energetikos institutas, agro ir maisto technologijų įmonė „ART21“ ir viešoji įstaiga „Smart IT cluster”, pranešė LPK.

„Skaitmeninių inovacijų centre bus dalijamasi praktine skaitmeninių technologijų diegimo patirtimi, vykdomi skaitmeninimo ir inovaciniai auditai, kuriami įmonių tinklai“, – teigia LPK.

Anot konfederacijos, prioritetas bus teikiamas didelio našumo kompiuterių, dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo diegimui, paslaugos bus teikiamos tiek verslui, tiek viešajam sektoriui.

Konsorciumo partneriai yra pasirašę aštuonis bendradarbiavimo susitarimus su užsienio įmonėmis. Planuojama, kad centro partneriai bus Europos skaitmeniniai inovacijų centrai (ESIC), veikiantys bendrame tinkle.

Konsorciumas sieks, kad skaitmeninė Lietuvos pramonės transformacija ir didžiausią pridėtinę vertę kuriantys projektai, o ne infrastruktūra, taptų pagrindine europinių lėšų investavimo kryptimi.

LPK tvirtina, kad konsorciumas yra pirmasis Lietuvoje didžiausius šių sričių kompetencijų centrus vienijantis darinys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)