Už siūlymų tobulinimą pasisakė 41 parlamentaras, „prieš” buvo 35 Seimo nariai.

Saugomų teritorijų įstatymo projekte siūloma, kad gamtiniuose rezervatuose būtų nedraudžiama vykdyti limituotą žvejybą, laikantis rezervatų nuostatuose nustatytos tvarkos. Kaip teigiama aiškinamajame rašte, tai leistų nenutraukti tradicijos ir toliau suteikti vietos gyventojams teisę ribotomis sąlygomis žvejoti Žuvinto ežere kelias dienas per metus.

Daugelio kitų rezervatų atveju, jeigu tokios tradicijos nebuvo, uogavimas, grybavimas arba limituota žvejyba nebūtų leista – apsisprendimas dėl to įvyktų Vyriausybei tvirtinant atitinkamos saugomos teritorijos nuostatus.

Šiuo metu Saugomų teritorijų įstatyme numatyta, kad vietos gyventojai gamtiniuose rezervatuose gali uogauti ir grybauti, laikantis gamtinių rezervatų nuostatuose nustatytos tvarkos, tačiau nėra numatyta galimybė jiems vykdyti ir limituotą žvejybą.

Kaip teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte, priėmus įstatymo projektą galimai padidėtų griežčiausią apsaugos statusą turinčių teritorijų lankomumas ir juose saugomų gyvūnų trikdymas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)