ŽŪM į STT kreipėsi atsižvelgdama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog VMVT vadovybė ir darbuotojai, susidūrę su žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo veisyklose faktais, privačių asmenų ir nevyriausybinių organizacijų apie tokius faktus pranešimais, nereaguodavo ir neinicijuodavo Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme numatytos gyvūnų perdavimo globėjui ir konfiskacijos procedūros. Anot pranešimų, VMVT taip pat galimai neužtikrino nelegalaus gyvūnų augintinių veisimo ir prekybos kontrolės bei nekontroliavo nelegalaus gyvūnų augintinių įvežimo į Lietuvą, rašoma pranešime.

2020 m. rugsėjo 11 d. ŽŪM jau yra sudariusi komisiją įvertinti VMVT veiklą, procedūras ir procesus tiriant pranešimus, skundus, vykdant patikrinimus gyvūnų gerovės klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)