„Tikrai teisės aktai reglamentuoja ir tenka apgailestauti, kad tiek pats vadovas direkcijos suklaidino visuomenę, tikrai medžioklė negalima, draudžiama, kaip ir buvo iki šiol“, – interviu Lietuvos radijui pirmadienį sakė K. Mažeika.

Abejones dėl teisinio reguliavimo iškėlė Žuvinto biosferos rezervato direkcijos vadovas Arūnas Pranaitis, teigdamas, kad Vyriausybei pakeitus rezervato nuostatus draudimas medžioti liko galioti tik centrinėje biosferos rezervato dalyje – Žuvinto gamtiniame rezervate, t.y. maždaug 6 tūkst. hektarų teritorijoje.

Liepą aplinkos ministro K. Mažeikos siūlymu Vyriausybė pakeitė Žuvinto rezervato nuostatus. Pasak A. Pranaičio, tai padarius, triskart platesnę, t.y. 18,5 tūkst. hektarų teritoriją apimančiame biosferos rezervate reglamentavimas tapo „ganėtinai neaiškus“, nes nebeapima draudimų, numatytų Žuvinto biosferos rezervato tvarkymo plane.

„Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad parduotuvės nuostatose turbūt nėra parašyta, kad alkoholiu prekiauti draudžiama nuo tada iki tada, tai yra aukštesnės galios teisės aktai, kurie reguliuoja bendrą veiklą, tai yra panašus pavyzdys, tikrai negalime taip interpretuoti savaip“, – situaciją vertino ministras.

Tačiau jis patvirtino, kad teisės aktai bus keičiami: „Panašu, kad reikės parašyt, jei žmonėms kyla abejonių, bet žmonėms, kurie užsiima ta veikla, medžiotojams tikrai tų interpretacijų nekilo ir nekils, nes tai yra rezervatas, saugoma teritorija, ta veikla draudžiama ir visi tai supranta“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)