Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Radviliškio rajone įsikūrusio ūkio brigadininkė kaltinama pasisavinusi daugiau nei 93 tūkst. eurų. Jai kaltinimai pareikšti ir dėl dokumentų klastojimo, rašoma pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad ūkyje vadovaujančias pareigas ėjusi moteris, siekdama nuslėpti, kad prekiauja ūkiui priklausančiomis kiaulėmis be jokių apskaitos dokumentų, klastojo tikrus ūkio dokumentus. Dvejus metus galimai buvo klastojami važtaraščiai, gyvūnų nurašymo aktai, jų pagrindu surašytos tikrovės neatitinkančios gyvūnų judėjimo ataskaitos. Suklastotus duomenis moteris teikė nieko apie nusikalstamas veikas nežinančiai ūkio buhalterei. Įtariama, kad per dvejus metus moteris fiziniams ir juridiniams asmenims pardavė 718 kiaulių ir už tai gavo per 93 tūkst. eurų, kuriuos pasisavino savo reikmėms.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, surašiusi kaltinamąjį aktą, bylą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Už didelės vertės turto pasisavinimą gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Griežčiausia bausmė už dokumentų klastojimą – laivės atėmimas iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)