Pasak ministerijos, nacionalinė plėtros įstaiga „Žemės ūkio paskolų fondas“ (ŽŪPGF) baigė finansų tarpininkų atranką skatinamajai finansinei priemonei „Paskolos nukentėjusiems nuo nepalankių klimato reiškinių“ ir artimiausiu metu pasirašys sutartį dėl paskolų teikimo su finansų tarpininku – Lietuvos centrinės kredito unijos narėmis. Paskoloms pagal šią priemonę yra skiriama 2,744 mln. eurų.

Pirmine žemės ūkio produktų gamyba užsiimantys ūkio subjektai, kurie 2019 metais nukentėjo nuo šalnų, pagal šią skatinamąją priemone galės gauti lengvatinę paskolą iki 25 tūkst. eurų ir iki 36 mėnesių laikotarpiui. Paskolos bus teikiamos mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurioms yra reikalingos lėšos investicijoms ir apyvartinėms lėšoms finansuoti arba darbo užmokesčiui bei su juo susijusiems mokesčiams sumokėti.

„Susidūrę su nepalankiais klimato reiškiniais, ūkininkai dažnai netenka derliaus ir pajamų, todėl susiduria su likvidumo problemomis. 2019 metais ūkio sektoriui nemažai žalos padarė šalnos, tad pirmuoju šios priemonės įgyvendinimo etapu iki 2020 metų lapkričio 30 dienos lengvatinės paskolos bus teikiamos 2019 metais nuo šalnų nukentėjusiems ūkininkams ir ūkiams, o vėliau – nukentėjusiems ir nuo kitų nepalankių klimato reiškinių“, – pranešime sako Žemės ūkio paskolų garantijų fondo atstovas Aurimas Brazauskas.

Paskolos gavėjui pageidaujant, gali būti taikomas iki vienerių metų paskolos grąžinimo atidėjimas. Paskolos gavėjas turės sumokėti paskolos administravimo mokestį, kuris siekia 1 proc. nuo paskolos sumos, tačiau ne mažiau kaip 100 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)