Pasak fondo vadovės Romaldos Globienės, sutartys dėl paskolų pasirašytos su aštuoniais bankais ir kitomis finansų įstaigomis.

Lengvatinės paskolos bus teikiamos iki šių metų pabaigos. Jas gauti galės žemės ūkio produktų gamintojai, kooperatinės bendrovės, perdirbančios šiuos produktus ar prekiaujančios jomis, taip pat akvakultūros produktų gamintojai, perdirbėjai bei prekiautojai.

Paskolos bus teikiamos iki trejų metų su galimybe atidėti grąžinimą iki vienerių metų, o palūkanos svyruos tarp 0,1 ir 0,69 proc. Turto įkeisti nereikės, tačiau bus imamas iki 2 proc. (ne mažiau kaip 150 eurų ir ne daugiau kaip 2,5 tūkst. eurų) administravimo mokestis.

Vyriausybė, siekdama mažinti neigiamas koronaviruso krizės ir karantino sukeltas pasekmes, gegužę skyrė 174 mln. eurų paramos ūkininkams ir žemės ūkio produkcijos perdirbėjams. Daugiausia lėšų pieno sektoriui – 120 mln. eurų: perdirbimo įmonėms skirta 101,5 mln. eurų, o pieno gamintojams – 18,5 mln. eurų.

Europos Komisija (EK) birželį patvirtino 59 mln. eurų Lietuvos paramos žemės ūkio, maisto, miškininkystės, kaimo plėtros ir žuvininkystės įmonėms, nukentėjusiems nuo koronaviruso krizės, schemą.