Nors Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas 2020 m. vasario 6 d. pripažino, kad Pieno įstatymo priėmimo tvarka prieštarauja konstituciniams teisinės valstybės, atsakingo valdymo principams, tačiau liko galioti Pieno įstatymo straipsniai, pagal kuriuos Agentūra toliau vykdo įstatyme nustatytų nesąžiningų veiksmų priežiūrą, rašoma pranešime.

Atnaujintoje Ūkio subjektų perkančių-parduodančių žalią pieną ir prekiaujančių pieno gaminiais, veiklos priežiūros tvarkoje numatyta, kad Agentūra, siekdama tinkamai užtikrinti kontrolę, didžiausią dėmesį skirs metodinei pagalbai, tiesioginiams ir netiesioginiams susitikimams, konsultacijoms su žalio pieno pirkėjais ir pardavėjais. Patikros bus atliekamos tikrinant einamuosius atsiskaitymus, žalio pieno pirkimo-pardavimo sutarčių sudarymą ir jų keitimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)