Laidoje Delfi 11 Žemės ūkio rūmų pirmininkas Arūnas Svitojus sakė, kad žemės ūkio ministras Andrius Palionis jam skambino asmeniškai ir, jei nepakeis pozicijos, grasino pakenkti organizacijai.

„Žemės ūkio ministras skambino ir sakė, kad mes per daug reiškiamės ir atims finansavimą, sunaikins savivaldą. Taip nutiks jei mes toliau reikšime kritinę nuomonę“, – pasakojo Žemės ūkio rūmų pirmininkas Arūnas Svitojus.

Jis tikino, jog A. Palionis grasino sustabdyti ŽŪR finansavimą, jei garsiai reiškiame kritinę nuomonę apie Žemės ūkio ministeriją.

Žemės ūkio ministerijos atstovas Rosvaldas Gorbačiovas rašė: „Ponas Svitojus meta labai rimtus kaltinimus. Nelabai įsivaizduojam, kaip ministras gali „atimti“ finansavimą, todėl pasisakymo turinio nekomentuosime. Gaila, kad Žemės ūkio rūmai su vadovais priešakyje jau ne pirmą kartą viešoje erdvėje užsiima politikavimu, faktų interpretavimu ir žemdirbių kiršinimu. Kviestume Žemės ūkio rūmų pirmininką susitelkti ne į asmeninį „pijarinimąsi“ ar politinių dividendų rinkimą, bet konstruktyviais pasiūlymais pagaliau imti atstovauti žemdirbius.“

„Delfi“ žiniomis, įtampa kilo Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) parengus ir skubos tvarka pateikus derinti žemės ūkio ministro įsakymo „Dėl Laikinosios valstybės pagalbos pieno gamintojams teikimo taisyklių patvirtinimo“ projektą, kurį daugybė žemdirbių pavadino šokiruojamu.

Kaip „Eltai“ sakė Žemės ūkio rūmų Kaimo plėtros ir komunikacijos skyriaus vedėja Sonata Kisielienė, šio įsakymo esmė – pagalba pieno gamintojams už 2020 metų birželio–rugsėjo mėnesiais patirtus nuostolius dėl žalio pieno pardavimo pajamų praradimo, išskiriant ūkius, tuo metu laikiusius daugiau nei 150 registruotų pieninių karvių.

Po ŽŪR bei Lietuvos vidutinių pieno ūkių asociacijos protestų ministerija žada taisyti padarytą klaidą. Jei projektas būtų patvirtintas, parėmimo galėjo tikėtis tik 156 ūkiai. Žemės ūkio rūmų nariai, išanalizavę minėtą įsakymo projektą, vienareikšmiškai tokiam sumanymui nepritarė, nes ministerija nepateikė argumentų, kodėl buvo pasirinkta remti tik stambiuosius ūkius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)