Tarnybos teigimu, balandžio 20-23 dienomis inspektorių vykdytų patikrų Vilniaus, Kauno, Alytaus ir Utenos paukštienos išpjaustymo įmonėse, prekybos centruose ir didmeninės prekybos vietose metu iš viso įvertinta daugiau kaip 22 tonų (18 partijų) paukštienos produkcijos sauga ir kokybė.

Gavus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje atliktų tyrimų rezultatus, įmonėms, įvežusioms 5 nesaugias ir salmonelių bakterijomis užterštas paukštienos siuntas, jas uždrausta platinti Lietuvos rinkoje.

Didžioji dalis – 3 siuntos – mikrobiologinių reikalavimų neatitikusios vištienos į šalį buvo atvežta iš Lenkijos. Taršą patvirtinę mėginiai buvo atrinkti iš „Norfos mažmena“ prekybos centro, „Juspa“ didmeninės prekybos sandėlio ir bendrovės „Alevista“, kuri lenkišką paukštieną išpjaustė, sufasavo ir pateikė rinkai.

Vieną nesaugią paukštienos partiją iš Rumunijos įvežė įmonė „Baltic foods“. Patogeniniai mikroorganizmai nustatyti ir paukštienoje iš Vengrijos, mėginys atrinktas iš „Sanitex“, šią produkciją taip pat įsivežė ir bendrovė „Baltic foods“.

VMVT teigimu, šiomis dienomis visa nesaugi produkcija atšaukiama iš rinkos ir bus sunaikinta specializuotose įmonėse.