Tačiau dėl sausų pavasarinių orų dalis lietuviško derliaus parduotuves gali pasiekti vėliau, rašoma pranešime.

Šiuo metu laukiama, kol prasidės lietuviškų smidrų, rabarbarų, aviečių, gervuogių, šilauogių sezono pradžia.

Lietuviškų daržovių asortimentas auga.

Pasak V. Drulienės, apie 80 proc. parduotuvėse siūlomo šviežio maisto yra lietuviškas: „Džiaugiamės ir neseniai pasirodžiusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) patikrinimo dėl pesticidų rezultatais, kurie parodė, kad rinkai tiekiamos šviežios daržovės yra saugios vartoti.“

Gegužę klientai dar gali įsigyti ir vietos augintojų burokėlių, bulvių, baltagūžių kopūstų. Jų kainos, palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, yra nepakitusios arba net sumažėjo. Pavyzdžiui, kopūstus ir bulves galima įsigyti apie 25 proc. pigiau nei pernai. Taip pat džiugina išsiplėtusi asortimente esančių daržovių pasiūla.

„Mūsų tiekėjas „Kietaviškių gausa“ šiemet pasiūlė kelias naujas pomidorų rūšis. Pirkėjai jau atrado geltonuosius „Vaikų“ pomidorus ir „Saldaininius“ pomidorus. Karantino metu pasikeitę pirkimo įpročiai rodo, kad klientai vis daugiau gamina namuose. Todėl galėdami pasiūlyti platų asortimentą ir galimybę rinktis suteikiame visiems galimybę atrasti naujus skonius. Pastebime, kad klientai renkasi ne tik įprastus raudonus pomidorus. Skirtingų spalvų, rūšių ir dydžių pomidorų pardavimai šį balandį išaugo kelis kartus“, – sako V. Drulienė.

Pernai lietuviškas prekybos tinklas pardavė per 6,8 tūkst. tonų lietuviškų agurkų ir daugiau kaip 2,5 tūkst. tonų Lietuvoje užaugintų pomidorų. „Maximos“ duomenimis, lietuviškų agurkų paklausa piką pasiekia gegužę, o pomidorų – birželio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)