Šiuo metu Lietuvoje ekologinės gamybos sertifikavimo paslaugas gali atlikti tik viena kontrolės institucija - VšĮ „Ekoagros“.

Atkreipiame dėmesį, jog pasirinkus įmonę, kuri neturi tokiai veiklai reikalingo leidimo, tokios įmonės išrašyti patvirtinamieji dokumentai nebūtų pripažinti tinkamais, o juose nurodyta produkcija negalėtų būti laikoma ekologiška. Rinkai pateikta tokios įmonės sertifikuota produkcija turėtų būti išimta iš jos arba iš naujo ženklinta kaip įprastinė, rašoma ministerijos pranešime.

Svarbu ir tai, kad tik VŠĮ „Ekoagros“ išduoti sertifikatai leidžia gauti kompensacines išmokas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos priemonę „Ekologinis ūkininkavimas“.

Pridedame ir pačios įmonės paaiškinimą dėl susidariusios padėties.

Norime informuoti, kad UAB „Ekoliuks“ šiuo metu rengia paraišką Nacionaliniam akreditacijos biurui dêl akreditacijos, ir teisės aktų nustatyta tvarka kreipsis į ŻŪM dé1 leidimo teikti ekologinés gamybos sertifikavimo paslaugas išdavimo.

Norime pažymėti, kad šiuo metu UAB „Ekoliuks“ klientams nesiūlo teikti sertifikavimo paslaugų. Potencialūs klientai informuojami, kad įmonė šias paslaugas galès teikti tik gavusi akreditaciją ir atitinkamą ŽŪM leidimą teisės aktų nustatyta tvarka. Jie informuojami, kad šiuos dokumentus įmonê planuoja gauti 2021 m. pradżioje. Todêl ateityje įmonės paslaugomis susidomêjusiems potencialiems klientams siūloma pasirašyti tik preliminariąją sutartį, kurioje ekologinės gamybos sertifikavimo paslaugų sutartį numatoma pasirašyti tik iki 2021 m. balandżío 1 d.

Atkreipiame dėmesį, kad UAB „Ekoliuks“ šiuo metu neteikia jokių paslaugų, kurioms teikti reikalingas ŻŪM leidimas. Kaip ir buvo minėta aukščiau, tokias paslaugas įmonė teiks tik teisės aktų nustatyta tvarka gavusi reikiamus leidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)