„Krizė vistiek palies ir maisto kainos augs, o kas bus, jei žmogus ir pats nebepasisodins. Dabar turime iš Olandijos atsivežę bulvių, tai kurjeris vežioja po visą Lietuvą, taigi absurdas. Maistine bulve turgelyje gali prekiauti, o sėkline jau negali, tai mes tikrai sveikiname šitą sprendimą“, – BNS sakė P. Savanevičius.

Bendrovė turi šešias parduotuves Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Ukmergėje, Utenoje ir Vievyje, taip pat prekiauja internetu.

„Dabar internetinę užplūdo, mes nebuvome tam pasiruošę, o šiaip tos parduotuvės pats pikas, jei nors būtų dvi tris savaites pavėlavęs tas karantinas, tai nebebūtų tas sėklų pardavimas toks aktualus, o dabar tai yra pats įkarštis, tai mums yra skausminga“, – sakė „Sėkluvos“ vadovas.

Pasak jo, pirkėjai į parduotuvę įleidžiami nebus – lauke prie įėjimo bus priimamas užsakymas ir atnešamos prekės.

Vyriausybės sprendimu augalų, sėklų, trąšų prekyba lauke galės būti atnaujinta jau šią savaitę. Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, kad šis sprendimas yra padiktuotas sezono.

„Čia nieko neturi bendra – sodinukai, augalai ir trąšos – su švelninimu. (...) Šitas sprendimas yra susijęs su tuo, kad dabar tas metas, kada reikia sodinti, tręšti, sėti ir dėl to, tas palengvinimas įvedamas dar iki Velykų“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Iki šiol per karantiną bet kokia prekyba, išskyrus maistą, vaistus ir degalus, nebuvo leidžiama.

Vyriausybė trečiadienį dar dviem savaitėms pratęsė karantiną – šįkart iki balandžio 27 dienos imtinai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)