Pasak jo, jeigu tektų šalyje sustabdyti nors vieną mėsos perdirbimo įmonę, vidaus rinka patirtų labai daug nuostolių mažmeninėje prekyboje. Todėl reikėtų turėti ir galimybę tirti mėsos perdirbėjus dėl koronaviruso, pripažįsta E. Mackevičius.

„Dabar pagrindinė mūsų užduotis – aprūpinti mėsos produktais gyventojus bei vykdyti su prekybos tinklais sudarytas sutartis. (...) Turime apie 5 įmones, kurios rinkai tiekia šviežią mėsą. Kiekvienoje įmonėje dirba kelios pamainos, po 40 žmonių. Taigi, jeigu koronavirusas būtų nustatytas nors vienam pamainos darbuotojui, tektų bent 14 dienų visai pamainai nutraukti darbus. O jeigu stabdytume visą skerdyklą, tai prisieitų sumažinti ar net nutraukti gyvulių pirkimus. Tokiu atveju nuostolių patirtų visi – tiek mes, tiek gyvulių augintojai, tiek vartotojai“, – teigia E. Mackevičius.

Pasak jo, visose mėsos perdirbimo įmonėse šiuo metu pirmiausiai užtikrinamas reikalavimas tikrinti darbuotojų sveikatą, pradedant kūno temperatūros matavimu. Jeigu žmogus sloguoja – į įmonės patalpas jis nepateks.

„Ko tikimės iš valdžios? Norėtume turėti galimybių tirti savo dirbančiuosius dėl koronaviruso tikimybės. Vyksta derybos, tačiau kol kas Sveikatos apsaugos ministerija nieko nepažadėjo. Tikimės šiuo klausimu Vyriausybės sprendimo. Nes, jeigu mėsos perdirbimo įmonėms tektų skelbti karantiną, tai iš kur produktų gautų prekybos centrai? Šiuo metu vienų tiekimo grandinių taip greitai nepavyktų pakeisti kitomis. Išeitis – mėsos perdirbimo sektoriuje užtikrinti saugų darbą“, – sako LMPA vadovas E. Mackevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)