„Jau šį savaitgalį Europos Komisija pratęsė mėnesiui deklaravimo laikotarpį. Deklaravimas, kuris dabar buvo numatytas nuo balandžio 20 iki birželio 7 dienos, yra pratęstas iki birželio 22-os, čia tiek kurie yra nevėluojantys, o vėluojantys – iki liepos 17 dienos“, – LRT radijui sakė A. Palionis.

Pasak jo, pernai tik 2,69 proc. Lietuvos žemdirbių pasėlių deklaravo plotus nuotoliniu būdu, pagalbos pateikiant deklaracijas reikia maždaug 80-85 proc. ūkininkų.

„Yra apmokyti nauji savivaldybių ir seniūnijų darbuotojai, nes iš viso yra virš 500 darbo vietų per visą Lietuvą, nuo balandžio 6 dienos bus galima jungtis prie sistemos ir bus jau video medžiaga su deklaravimo pavyzdžiais, taip pat svarstėme su savivaldybių merais kaip įrengti darbo vietas, kad jos būtų saugios savivaldybių ir seniūnijų darbuotojams“, – tvirtino A. Palionis.

Pasak jo, galvojama ir apie paskatinamąsias priemones ūkininkams, kurie pasėlius deklaruotų nuotoliniu būdu.

„Finansinių priemonių negalime sugalvoti, jeigu nuotoliniu būdu ūkininkas deklaruos, bet galėtų būti tokia skatinamoji priemonė, kad mažesnė tikimybė papulti į patikrų sąrašą“, – teigė ministras.

„Reikia skatinti ūkininkus, tikrai turime jaunų ūkininkų nemažą dalį, kurie galėtų patys deklaruoti, ir kaimynams padėti“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)