„Viena auginu vaikus ir džiaugiuosi kiekviena diena, kai galiu eiti į darbą. Lyginant su ankstesnėm savaitėm apyvarta krito trigubai ir kai šeimininkai vakare man sumoka atlyginimą, jiems patiems praktiškai nieko nelieka“, – pasakoja vardo nenorėjusi sakyti pardavėja.

Moteris tikina, kad netgi šiek tiek sumažėjo kainos – pirkėjai išsigando ligos ir turguje jų vis mažiau. Žmonių nedaug. Tik maža jų dalis su kaukėmis ir pirštinėmis. Jei prie kurio nors kioskio išsirikiuoja eilė, dingsta ir rekomenduojami saugūs atstumai. Tautiečiai prie dešros rikiuojasi petys petin.

Prekių keliems Justiniškių turgaus prekybininkams kol kas netrūksta. Jos ir toliau sėkmingai vežamos iš didmeninių bazių Lenkijoje. Jei praeitą savaitę mėsos lentynos buvo apytuštės, trūko kai kurių kiaulienos rūšių ir vištienos, dabar pasirinkimas yra.

„Prekybininkų ir pirkėjų labai mažai. Kaukės nenešioju. Negaliu to daryti dėl sveikatos. Visą dieną su ja fiziškai neišbūčiau. Žmonės perka, bet labai mažai. Vienas kitas ateina ir su kauke. Kaip bus, taip bus“, – pasakoja daržovių pardavėja ir sako, kad kai kurių daržovių kainas teko sumažinti.

Jis sako, kad visus prekybininkus jau apėjo inspektoriai ir papasakojo, kaip reikia saugotis, dezinfekuotis.

Kiti pardavėjai taip pat sako, kad apyvarta krito. Pirkėjų maždaug dvigubai mažiau nei iki karantino. Pirkėjai kaukių ir pirštinių kol kas masiškai nenešioja.

„Reikia dirbti ir nepanikuoti. Aš tiesiog gyvenu savo gyvenimą. Tik darbas ir namai. Nemanau, kad kaukės reikia, rankas plaunu nuolat. Apyvartos, galima sakyti, visiškai neliko. Pagal žmones matau, jie bijo. Kaip papildomai apsisaugoti aš nežinau“, – sako kita pardavėja.

Nors produktų bazėse trūksta, tačiau kai dingo pirkėjai, likusiems jos užtenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)