„Atsižvelgiant į nuolat besikeičiančią situaciją dėl koronaviruso, turime pasiųsti tvirtą ir vieningą signalą visuomenei, ypač vartotojams ir ūkininkų bendruomenei, kad visos turimos Bendrosios žemės ūkio politikos priemonės bus įvertintos ir nedvejojant taikomos“, – sako ministras A. Palionis, rašoma ministerijos pranešime.

Anot ministro, negalima sutrikdyti maisto tiekimo grandinės, todėl būtina užtikrinti laisvą prekių judėjimą. „Mes primygtinai prašome raginti valstybes nares laikinuosiuose kontrolės punktuose skirti „žaliąsias juostas“ krovininiam transportui, teikiant prioritetą greitai gendantiems maisto produktams ir gyvuliams. Nuolatinis maisto parduotuvių aprūpinimas yra gyvybiškai svarbus“, – teigiama rašte Europos Tarybai.

Ministro įsitikinimu, ūkininkai ir toliau turi užsiimti gamyba, užuot nerimavę, kaip laikytis įvairių reglamentuose nustatytų terminų. „Sprendimai, susiję su terminais, paraiškų pateikimu, patikromis vietoje ir paramos išmokėjimu gavėjams, turėtų būti priimti kuo skubiau“, – pabrėžiama rašte.

Ministras atkreipia dėmesį ir į būtinybę rasti praktišką bei efektyvų sprendimą, kaip sumažinti riziką užsikrėsti tiek ūkininkams, tiek patikras vietoje atliekantiems specialistams.

Europos Komisijos taip pat prašoma stebėti rinką ir, jei prireiktų, nedelsiant pradėti taikyti rinkos intervencines ar specialias paramos priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)