„Nors trumpalaikiu periodu grupės prekių likvidumas ir apyvartumas yra aukštas, darome prielaidą, kad, užsitęsus pandemijai ir karantinui,iš gali pradėti strigti klientų atsiskaitymai, tai neigiamai paveiktų apyvartinį grupės kapitalą“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė.

Grupės teigimu, prekes ir paslaugas žemdirbiams teikiančių pavaldžiųjų įmonių veikla dėl paskelbto karantino yra iš dalies apribota.

„Atšauktos žemės ūkio parodos Lietuvoje ir Estijoje, įmonės Latvijoje turėjo atšaukti pardavimų skatinimo renginius bei lauko dienas žemdirbiams. Kiek dėl to sumažės pardavimai, prognozuoti sunku, tačiau technikos pardavimams tai turėtų atsiliepti, nes žemdirbiai įpratę sudaryti technikos pirkimo sandorius parodose, kur gali tiesiogiai susipažinti su siūloma technika bei įranga“, – nurodė bendrovė.

Pasak bendrovės, sėklų pardavimai taip pat yra sutrikdyti, nes mažmeninės parduotuvės uždarytos paties pardavimo sezono metu.

Tuo metu karantino įtaka prekybai grūdais, aliejinėmis sėklomis ir žaliavomis pašarams kol kas yra nedidelė, tačiau ši sritis gali pajusti neigiamą pandemijos įtaką dėl stringančio autotransporto judėjimo.

Grupės teigimu, žemės ūkio bendrovių veiklai pandemijos įtaka kol kas nematoma, tačiau sustojęs lietuviškų pieno produktų eksportas į Italiją gali netiesiogiai daryti įtaką bendrovių gaminamo pieno paklausai ir kainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)