Pavyzdžiui, leista veikti kai kurioms paslaugų įmonėms, lauke įsikūrusiems turgums ir maisto prekių parduotuvėms.

„Jei kalbėsime apie klientus, tai kol kas vizitą pas mus atšaukė tik vienas žmogus. Kiti mašinas atvaro kaip įprasta, bet didelio srauto nesitikime. Jau aišku, kad padangų sezonas bus nukeltas. Be to, žmonės sėdi namie ir mašinos jiems nerūpi“, – kaip gyvena pasakoja Vadimas, automobilių dirbtuvių vadybininkas.

Jis papasakojo kaip elgiasi, kad apsaugotų save ir darbuotojus. Su klientais daugiau bendrauja lauke. Kiekvieno automobilio durų rankena, vairas ir pavarų svirtis dezinfekuojama.

Justiniškių turguje žmonės būriuojasi tik prie maisto prekių prekystalių ir kioskų. Pramoninių prekių pardavėjai ir baltarusiai, kurie čia versdavosi smulkiu įvairių baltarusiškų prekių pardavimu, dingę.

„Kol kas liko apie pusę iš buvusių pardavėjų. Žmonės perka gana daug ir keičiasi pirkinių krepšelis. Jei anksčiau įsigydavo po kilogramą bulvių, dabar ima bent penkis. Ši daržovė populiariausia“, – karantino įspūdžiais dalinasi daržovių pardavėja.

Šių produktų tiekimas nesutriko. Jų didmeninėse bazėse yra.

Visiškai kitoks vaizdas mėsos kioskuose. Ten dalis lentynų tuščios – tarsi ką tik būtų praūžęs škvalas.

„Kiaulienos trūko vakar. Šiandien su jos tiekimu bėdų nebėra, nors mėsa pabrango iki 20 centų už kilogramą. Tačiau nėra lenkiškos paukštienos. Laukiame, gal atveš lietuviškos“, – pokyčius prekyboje vardina pavardės nenorėjęs sakyti pardavėjas.

Greta esančioje „Norfos“ parduotuvėje minia žmonių. Nors šviežios mėsos lentynos tuščios, tačiau pardavėjai linksmai tikina, kad jos tikrai netruks. Tiesiog laukiama, kol tiekėjai atgabens produktus.

Vyresnio amžiaus piliečiai, kurie stumdosi vienas pro kitą, apie jokį saugaus atstumo laikymąsi, kad juos skirtų bent metras, negalvoja. Niekas nekreipia dėmesio net į pardavėjų šūksnius, kad nesigrūstų eilėse ir stovėtų atokiau vienas nuo kitos. Pardavėjos be respiratorių, tačiau dalis su pirštinėmis. Pirkėjų krepšiuose tualetinis popierius ir greitai gendantys maisto produktai.

„Antra savaitė per dieną prekiaujame po pusantros įprastinės apyvartos. Žmonės kaip išprotėję. Karantino sąlygų ir saugumo niekas nesilaiko“, – atsidūsta kasoje sėdinti pardavėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)