Koronavirusas ir karantinas pakeitė ne tik verslo, bet ir institucijų darbą.

Aplinkos ministerija kol kas dar tik sprendžia, kaip ji pati ir pavaldžios įstaigos dirbs karantino metu, tačiau jau aišku, kad bus atšaukti planiniai įmonių patikrinimai, jei pavyks, žmonės bus laikinai atleisti nuo komunalinių mokesčių.

„Kol kas rengiamos rekomendacijos institucijoms – pagal bazines rekomendacijas: darbas iš namų, jokių gyvų susitikimų, planinių patikrinimų įmonėse, daugiau inspektorių gamtoje.

Taip pat svarstoma žmones laikinai atleisti nuo komunalinių mokesčių, bet čia, matyt, ministras (pakomentuos - Delfi), nes šis pasiūlymas Vyriausybėje – čia jų lygio klausimas“, – sako aplinkos ministro patarėjas Justas Jaskonis.

Tačiau neketinama stabdyti komunalinių įmonių darbo.

Per Aplinkos ministerijoje surengtą pasitarimą su regioninių atliekų tvarkymo centrų atstovais ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistais buvo aptartos prevencinės apsaugos priemonės komunalines atliekas tvarkantiems darbuotojams, koronaviruso plitimo keliai ir ypatumai, kiti aktualūs klausimai.

Pagal šiuo metu turimą informaciją nėra pagrindo teigti, kad komunalinių atliekų srautas gali būti koronaviruso plitimo židinys ir kad šias atliekas tvarkantys darbuotojai dėl darbo specifikos pakliūva į didesnės rizikos grupę. Be to, sveikatos priežiūros specialistų teigimu, dirbant lauke labai menka tikimybė užsikrėsti koronovirusu. Tačiau, kaip buvo pabrėžta per pasitarimą, komunalines atliekas tvarkantys darbuotojai, kaip ir visi kiti, turi laikytis bendrųjų rekomendacijų koronaviruso plitimo grėsmės sąlygomis – plauti rankas, naudoti dezinfekcijos priemones, riboti socialinius kontaktus.

Kadangi mechaninio biologinio apdorojimo įrenginiuose dirbantys žmonės visada privalo dėvėti apsaugos priemones (respiratorius, pirštines, kostiumus ir t. t.), visuomenės sveikatos priežiūros specialistų nuomone, papildomos specifinės priemonės darbuotojų apsaugai nėra būtinos.

Avarijų atveju remontininkai privalės dirbti su visomis apsaugos priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)