Kai kurios gėrybės kainuoja panašiai kaip pernai, kitos kiek brangesnės.

„Delfi“ komentuoja Vilma Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė:
„Pirmas šviežių trumpavaisių agurkų derlius į mūsų tinklo parduotuves atkeliavo dar vasario pabaigoje, keliomis savaitėmis anksčiau nei pernai. Kilogramas sveriamų lietuviškų trumpavaisių agurkų prekybos tinkle šiuo metu kainuoja 5,99 euro, o 500 gramų pakuotė – 2,99 euro. Jų kaina tokia pati, kaip ir prieš metus.

Populiariausi mūsų tinkle apvalūs lietuviški pomidorai pernai prekyboje pasirodė kovo pabaigoje. Planuojame jų ir šiemet sulaukti panašiu metu. Tiesa, anksčiau nei pernai mūsų lentynose jau atsirado įvairių rūšių lietuviškų smulkiavaisių pomidorų. Jų kaina svyruoja nuo 1,39 Eur už 150 gramų iki 2,99 Eur už 500 gramų pomidorų rinkinį.

Lietuviškomis salotomis vazonėliuose prekiaujame ištisus metus. Šį pavasarį jų kaina nežymiai pakilo nuo 0,59 iki 0,69 Eur. Tuo metu garbanotoji ledo salota ir salotų rinkinys kainuoja kaip ir 2019 metais – 0,99 Eur.“

Kiek anksčiau portalui Rinkosaikštė.lt UAB „Agrošiltnamiai“ direktorius Paulius Andriejavas sakė, kad ,,pirmųjų lietuviškų agurkų laukiama taip pat nekantriai kaip ir pirmųjų braškių. Ir ne be reikalo, fiksuojamas kasmetinis vartojimo augimas rodo, kad tai viena mėgstamiausių lietuvių daržovių“.

Augintojai prognozuoja, kad šiais metais agurkų kainos neturėtų būti didesnės nei praėjusiais metais, tačiau, kaip ir kasmet, pirmieji agurkai bus kiek brangesni nei vėlesnis sezono derlius.

„Šiemet pasodinome 75 000 daigų, dvigubai daugiau nei praėjusiais metais ir planuojame 1500 tonų sezono derlių. Pirmoji prekybos centrus pasieksianti agurkų partija nebus itin gausi. Šią savaitę planuojame nuskinti apie 5 tonas agurkų, o po poros savaičių jau planuojamas 60 tonų derlius pasieks didesnį pirkėjų ratą”, – sako P. Andriejavas – „Lietuviai mėgsta traškius ir glotnius agurkus, tad būtent tokius auginame jau ne vienerius metus“. Šiais metais pirmieji agurkai prekybos vietas pasiekė savaite anksčiau nei praėjusiais metais, nes vasario mėn. buvo itin palankios sąlygos jiems augti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)