„Mes savo asociacijos nariams jau seniai rekomendavome nuimti (žalius kryžius. – ELTA) iš karto po naujų metų, jeigu dar kažkas stovi, tai iki jų galbūt informacija nenuėjo arba šiaip žmonės dar nesuskubo to padaryti. Sausio pradžioje mes tokias rekomendacijas išplatinome, kad nuimtų, sutvarkytų, kaip rekomenduoja Bažnyčia“, – Eltai sakė A. Macijauskas.

Kiek kryžių dar yra nenuimta, asociacijos pirmininkas negalėjo pasakyti.

„Kadangi akcija mums patiems netikėtai išplito labai smarkiai, sujungė ir ne mūsų asociacijos narius, tai tokios statistikos neturime“, – teigė jis.

ELTA primena, kad pirmieji protestuoti prieš žemės ūkio politiką, statydami laukuose žaliuosius kryžius, pernai rudenį pradėjo Vokietijos ūkininkai. Lietuvoje tokią protesto akciją surengė kelios žemdirbių organizacijos – Lietuvos grūdų augintojų asociacija, Ūkininkų sąjunga, žemės ūkio bendrovės.

Žalieji kryžiai, pasak akcijos rengėjų, statomi prieš visuomenės ir žemdirbių supriešinimą, prieš kainas, kurios žemesnės už savikainą, prieš didėjančius mokesčius, biurokratinę naštą bei prieš Lietuvos žemdirbių diskriminaciją ES.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)