Tai daryti privalės visi turgavietės prekiautojai, prekiaujantys šviežia mėsa, mėsos gaminiais, paukštiena, paukštienos gaminiais, obuoliais, braškėmis, pomidorais, agurkais, bulvėmis, taip pat ir tie, kurie naudoja kasos aparatus. Išimtis teikiama tik savos gamybos produkcija (ne mėsa) prekiaujantiems asmenims, rašoma pranešime.

Apskaitos žurnalo pildymo tikslas – užtikrinti turgavietėse parduodamų maisto produktų atsekamumą ir kiekinę apskaitą. Remdamiesi apskaitos žurnalų įrašų duomenimis bei kitų lydimųjų dokumentų patikra, kontroliuojantys VMVT pareigūnai privalo užtikrinti, kad turgavietėse parduodami maisto produktai atitiktų deklaruojamą kilmę, o jų kiekinė apskaita būtų vykdoma tinkamai. Taip tikimasi kovoti su šešėliu turgavietėse.

Numatoma, kad už turgavietėje parduodamų žemės ūkio produktų ir iš jų pagamintų maisto produktų saugą, atsekamumą ir kiekinę apskaitą atsako turgavietės prekiautojas, o ne atsakingi turgaviečių asmenys.

Turgavietės prekiautojai baigtus pildyti apskaitos žurnalus privalo saugoti ne trumpiau kaip 3 metus.

Apskaitos žurnalus spausdina ir jiems numerius suteikia VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras. Apskaitos žurnalai išduodami ir registruojami VMVT nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)