Apie tai pranešė TASS, remdamasi minėtų regionų žiniasklaida.

Žydų autonominėje srityje pomidorai pabrango 11 proc., o Chabarovsko krašte agurkų, pomidorų ir saldžiųjų paprikų kainos padidėjo pusantro karto. Verslininkai turi keisti produkciją iš Kinijos produktais iš Rusijos regionų ir kitų šalių, pvz., iš Turkijos ir iš Azerbaidžano.

Turint omenyje geografinę vietą, atsigabenti produktų kainuoja brangiau, todėl didėja ir kainos – pomidorų kilogramas jau kainuoja 400–700 rublių (6–10 eurų). Kai kuriuose prekybos centruose pastebėta prasta daržovių kokybė – pomidorai papuvę, dėmėti, agurkai minkšti, apvytę.

Iki koronaviruso protrūkio iš Kinijos į Chabarovsko kraštą buvo vežama apie 10 proc. regione parduodamų bulvių, kopūstų ir burokų, apie 40 proc. morkų ir svogūnų, iki 80 proc. šviežių daržovių ir iki 90 proc. pomidorų, 100 proc. saldžiųjų paprikų.

„Sulaukėme žmonių skundų dėl didelių daržovių kainų, paprašėme iš parduotuvių informacijos, spręsime, kokių priemonių imti, jei bus nustatytas nepagrįstas kainų didėjimas“, – sakė Federalinės antimonopolijos tarnybos Chabarovsko krašte atstovas.

Anksčiau rašyta, kad uždarius sieną su Kinija, Tolimųjų Rytų parduotuvėse dingo pomidorai ir agurkai, o likusios parduotuvėse daržovės pabrango. Pvz., Vladivostoko prekybos centruose svogūnų laiškai pabrango beveik dvigubai – iki 399 rublių (apie 6 eurai) už kilogramą. Pabrango ir agurkai, pomidorai – iki 550 ir 600 rublių už kilogramą. Kiniškos daržovės kainavo pigiau – 100–160 rublių atitinkamai (1,5–2, euro) kilogramas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)