Tačiau mūsiškiai, Radviliškių kaimo kepykla, sugebėjo patobulinti net šį gaminį – kepa su rūkytais lašinukais.

„Į parodą atvežėme tai, ką turime geriausio skaniausio ir sveikiausio. Vokiečiai myli lietuvišką duoną, nes pas juos tokios duonos, kokią kepame mes, nėra. Aš čia atvežiau ruginę duoną, kurią sunkiau iškepti nei labiau paplitusią kvietinę“, – aiškina kepyklos atstovė.

Ji sako, kad gaminiai rankų darbo, be konservantų ir dažiklių. Įmonėje dirba 47 žmonės. Pagrindiniai pardavimai savo krautuvėlėse, prekybos tinkluose.

„Teisingą ruginę duoną rauginame mediniuose kubiluose su savo raugu, be mielių. Anksčiau duona būdavo rupi. Mes irgi naudojame pilno grūdo miltus. Tai žmonės jau vertina“, – dėsto pardavėja.

Vienas iš įdomesnių produktų, kurią šioje parodoje siūlo lietuviška įmonė, duona su lašinukais.

Paruošiama tešla su raugu ir paliekama parai rūgti. Supjaustomi rūkyti lašinukai. Į tešlą jie įmaišomi kartu su česnakais ir pipirais. Kiek kepti priklauso nuo kepaliuko dydžio.

„Populiariausia duona pilno grūdo. Lietuviams patinka gaminys be įmantrių priedų, tik miltai, raugas, cukrus“, – aiškina profesionalė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)