Šiemet pirmojo žiemos derliaus agurkai prekybos centrų lentynas pasiekė ypač anksti - kartu su kalendorinės žiemos pradžia, rašoma pranešime.

“Nors įmonė ilgavaisius agurkus ir salotas jau trečius metus iš eilės siūlo ištisus metus, naujojo derliaus pradžia bei užauginamas agurkų kiekis anksčiau svyruodavo dėl išorinių energijos tiekimo veiksnių. „Pagrindinis faktorius, dėl kurio naujojo derliaus agurkai skinami taip anksti yra pagerėjusi elektros tiekimo infrastruktūra,” - aiškina „Kietaviškių gausa“ direktorius Mindaugas Pupienis.

2017 metais baigtas šiltnamių modernizacijos projektas atvėrė galimybes auginti daržoves ištisus metus. Taip yra todėl, kad kompiuteriu valdoma šviesos ir mikroklimato palaikymo sistema augalams sukuria tokias pačias sąlygas kaip vidutinę vasaros dieną. Augalai apie septyniolika valandų per parą praleidžia šviesoje, o šiluma taip pat reguliuojama automatiškai, prisitaikant prie augalų poreikių. Tai leidžia salotas ir ilgavaisius agurkus auginti tokiais pačiais tempais, kaip vasarą, net ir lauke esant speigui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)