Svečiai išgirdo ir apie ne itin sėkmingus bandymus pradėti verslą JAE. Lietuvos verslininkai puikiai žino, kad sėkmė tik šypsosi patiems atkakliausiems, rašoma pranešime.

Buvo pastebėtas ir Vyriausybės atstovo palaikymas Lietuvos maisto eksportuotojams. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministras Andrius Palionis, savo sveikinimo kalboje pasidžiaugė, kad Jungtiniai Arabų Emyratai jau atverti pieno pramonės įmonėms, gėrimams, taip pat pašarams. Didelis rinkos potencialas suteikia nemažai vilčių ateityje, todėl ragino įmones aktyviai ir tikslingai dirbti šia linkme.

VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros direktorė Aneta Kacėnaitė padrąsino konferencijos dalyvius nedelsti ir kreiptis dėl dalyvavimo būsimoje verslo misijoje bei nepraleisti galimybės pristatyti savo produkciją „EXPO 2020“ parodoje.

„Arabų rinkos tai neišnaudotos mūsų galimybės, nors pirmieji žingsniai padaryti prieš keliolika metų. Vėliau mūsų veržimasis buvo aprimęs. Dabar vėl žengiame drąsius žingsnius ir tikimės, kad tai padės mūsų įmonėms. Ne viena mūsų įmone ten jau įsitvirtino. Ten jau galima rasti mūsų sūrio, ledų“, – pasakoja A. Kacėnaitė ir linki verslininkams padėti vieni kitiems.

Iš kitos pusės ji pripažįsta, kad konkurencija labai didelė. Ten moki rinka ir veržiasi visas pasaulis. Kita medalio pusė – 80 proc. prekių įvežtinės. Be to, ten pakankamai didelė išeivių iš buvusios Sovietų Sąjungos bendruomenė, kuri dar atsimena mūsų produktus.

Edminas Bagdonas, Lietuvos Respublikos ambasadorius Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tiesioginio skambučio metu pasidžiaugė kartu su renginio dalyviais, kad Abu Dabyje buvo įsteigta Lietuvos ambasada, kuri jau greitu metu turėtų pradėti savo darbus visu pajėgumu. Todėl Edminas Bagdonis pakvietė verslo atstovus naudotis atsiradusia proga, bendradarbiauti, susitikti parodoje „Gulfood 2020“ ir atverti kelius į Jungtinius Arabų Emyratus, Saudo Arabiją, Kuveitą, Bahreiną.

Specialiai iš Dubajaus atskridęs, garbus svečias Shresht Sharma, „3 S Group“ generalinis direktorius, ne tik pristatė JAE ekonominį potencialą bei augimą, tačiau ir atskleidė nemažai minėtos rinkos verslo ypatybių. Svečią maloniai nustebino lietuvių susidomėjimas tolimąja rinka, tad jis pakvietė lietuvius būti drąsesniems ir aktyviau ieškoti partnerių, bei priminė, kad šiuo klausimu gali padėti VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra.

Vienas iš labiausiai įmonių atstovus sudominusių pranešėjų buvo Vytauto Didžiojo universiteto Regionistikos katedros profesorius, islamo tyrinėtojas, religijotyrininkas, profesorius Egdūnas Račius. E.Račiaus.

Tiesiai iš Bahreino atvykęs ir rytietiškos energijos konferenciją pripildęs Tomas Kriščiūnas, Tejoury LTD generalinis direktorius, dalinosi savo verslo patirtimi, kurią yra aprašęs ką tik išleistoje knygoje.

Algirdas Gauronskis, UAB „Vikeda“ generalinis direktorius, pasidžiaugė, kad prekės ženklo „Dadu“ ledus jau galima rasti Dubajaus paplūdimių ir parduotuvių šaldytuvuose. Tai pasiekti, įmonei kainavo ir laiko, ir nemažai investicijų, tačiau buvo tikrai verta, nes jau pradedami skinti sėkmės vaisiai.

Romas Jankauskas, Lietuvos ekspozicijos generalinis komisaras, detaliau pristatė jau minėtą parodą, kuri vyks nuo 2020 m. spalio 20 d. iki 2021 m. balandžio 10 d. R. Jankauskas papasakojo apie retai pasitaikančią galimybę Lietuvos maisto pramonės įmonėms prisistatyti šioje parodoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)