Pasak jo, kad Prezidentūra kol kas nėra gavusi ŽŪM darbo grupės išvadų dėl ministerijos perkėlimo į Kauną, tačiau jos principinė pozicija nesikeičia.

„Prezidentas išsakė palaikymą regionų stiprinimui, jei iš kaštų ir naudos analizės išeitų, kad būtų naudinga, kad kažkoks padalinys atsirastų už Vilniaus ribų. Konkrečiai Kaune ar kitur, tai jau antrinis klausimas. (...) Viena iš rimčiausių abejonių mums kaip tik buvo ekonominis pagrįstumas, pradedant nuo patalpų nuomos už milijonus ir baigiant papildomomis išlaidomis funkcijoms vykdyti“, – LTR radijui ketvirtadienį tvirtino J. Neverovičius.

„Kai sulauksime darbo grupės išvadų, ministro komentarų, manau, taip pat galėsime pakomentuoti (...) Klausimų buvo ir tikiuosi, kad darbo grupė savo analizėje pateikė atsakymus“, – pridūrė jis.

Ministerijos perkėlimui į Kauną kitąmet iš valstybės biudžeto numatoma skirti 200 tūkst. eurų, o asignavimų programoje nurodoma, kad į Kauną antrąjį ketvirtį bus perkelta dalis ministerijos funkcijų, bus įdarbinti specialistai iš Kauno ir aplinkinių regionų.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis yra sakęs, kad ŽŪM tikriausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, o jis pats turėtų likti dirbti sostinėje.

Valdantieji ŽŪM perkelti iš Vilniaus į Kauną ruošiasi nuo pat kadencijos pradžios. Šių metų balandį pradėtas perkraustymas.

Šiuo metu Kaune dirba apie dvi dešimtys ministerijos specialistų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)