Kamal Zulfijev, vienas iš šio važiavimo organizatorių sakė, kad jie važiuoja su policijos palyda.

„Mes atvažiavome ne demonstruoti techniką, o atkreipti visuomenės dėmesį, kad yra problemų, apie kurias reikia kalbėti susėdus prie stalo. Jei bus sutrikdytas vilniečių gyvenimas, manęs sąžinė negraužia. Miestiečius taip pat turėtų graužti sąžinė, nes kaimo žmonėms blogai, o viena darbo vieta kaime sukuria 3–4 darbo vietas mieste“, – pasakoja Šalčininkų rajono žemdirbių asociacijos vadovas Kamal Zulfijev

Kitas ūkininkas, taip pat atsivarę traktorių į šią akciją, sakė, kad tikėtina, jog kitais metais teks baigti ūkininkavimą, nors dirba ne taip mažai – 300 hektarų žemės. Turėjo 100 galvijų, iš jų dabar liko 28, tačiau pavasarį naikins visus.

„Atlyginimus turiu didinti, nors supirkimo kainos krenta“, – piktinosi žemdirbys.

K. Zulfijev piktinasi, kad žmonės priversti pasirašyti pieno pardavimo kainas be nurodytų kainų. Jei prieš 10 metų už litrą supirkėjai mokėjo 30–40 euro centų, tai šiandien tik kiek virš 20. Jis tikina, kad lenkai važinėja po Lietuvą ir šluoja gyvulius, nes pas juos supirkimo kainos kur kas aukštesnės. Jau išparduodami ne tik gyvuliai, bet ir pašarai.

Ūkininkai tikina, kad lenkai už pieno litrą gauna 43 euro centus. Po sausros lenkai kaip paramą išmokėjo maždaug po 70 eurų už hektarą, mūsiškiai po 7 eurus.

Žemdirbiai atkerta ir priekaištus dėl brangių traktorių ir kitos technikos – tai ne jų, tai banko technika, už kurią reikia mokėti mokesčius.

Ūkių finansinė padėtis kritiška. Bankai atsisako finansuoti žemės ūkį ir žmonės neturi apyvartinių lėšų. Pavasarį laukiami masiniai bankrotai.

Vilniuje akcija praėjo be incidentų.

Video, kaip šią akciją matė patys vilniečiai ir jų komentarai.


Žmonės stebi protesto akciją.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (435)