Apie tai pirmadienį BNS informavo Aplinkos ministerija.

A. Didžiokas darbą baigia šalių susitarimu, jį laikinai pavaduos vyriausiasis biologas Benas Arūnas Noreikis.

Apie zoologijos sodo vadovo atleidimą „dėl prarasto ministro pasitikėjimo, vėluojančių sodo renovacijos darbų, neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų, nepatenkinamų sąlygų gyvūnų gerovei užtikrinti“ Aplinkos ministerija pranešė spalio pradžioje.

Tuo metu buvo skelbta, kad A. Didžiokas direktoriaus pareigas eis dar keletą mėnesių, tačiau jis teigė pasiprašęs pareigas palikti anksčiau.

„Mano pirminis atšaukimas buvo nuo vasario ketvirtos dienos, bet aš nenoriu būti patrankų mėsa ministerijai, nenoriu jiems trukdyti greitai ir lanksčiai dirbti, nes čia gal aš toks pagal juos trukdis, tai pasiprašiau atleidžiamas anksčiau“, – BNS sakė Kauno zoologijos sodo vadovas.

„Kol kas kito darbo nesiieškau“, – pridūrė jis.

A. Didžiokas zoologijos sodui vadovavo nuo 2013 metų kovo.

Aplinkos ministerija pernai gegužę iš zoologijos sodo perėmė rekonstrukcijos viešųjų pirkimų organizavimą, kai zoologijos sodui kelis kartus nepavyko surengti konkurso.

Nerimaujama, jog pernelyg užsitęsę darbai gali sukliudyti iki 2023 metų baigti projektą, dėl ko gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

Viešųjų pirkimų tarnyba bei teismas buvo nurodęs rekonstrukcijos darbų pirkimą skaidyti į mažesnes dalis.

Šiuo metu dalis darbų jau yra nupirkti, o liepą pradėta statyti veterinarijos gydykla.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)