Pakeitimas atliktas siekiant ūkio subjektams mažinti administracinę naštą bei atsižvelgus į tai, kad ūkininkaujantiesiems neekologinės gamybos būdu nėra privalomumo atlikti agrocheminių dirvožemio tyrimų, rašoma pranešime.

Naujuoju įsakymu keičiamas taisyklių 40 punktas ir pripažįstami netekusiais galios taisyklių 401 ir 402 punktai. Dabar 40 punktas skamba taip: Visuose sertifikuotuose plotuose, kuriuose auginami pasėliai (išskyrus plotus, kuriuose auginami sodai, uogynai, vaistažolės ir pievos), ūkio subjektai privalo tręšdami sertifikuojamus laukus tirštuoju mėšlu, pusiau skystuoju mėšlu, skystuoju mėšlu arba srutomis, rengti tręšimo planą (kuriems tai privaloma atlikti pagal Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašo reikalavimus) bei jo laikytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)