„Tai, kad mūsų produkcija pasiekia didžiausius Skandinavijos šalių tinklus, mums yra didelis įvertinimas. Skandinavija ypač griežtai tiria produktų kokybę ir saugą. Kiekviena siunta kruopščiai tikrinama kokybės ekspertų, atliekami tyrimai, analizuojamas gamybos atsekamumas. Šiose šalyse esame vertinami dėl unikalios visą gamybą apimančios grandinės „nuo lauko iki stalo“. Esame ne tik vištienos produktų gamintojas, bet ir didžiausias Baltijos šalyse mėsinių viščiukų augintojas. Būtent tai, kad patys valdome kiekvieną procesą ir galime užtikrinti jų atsekamumą, pradedant nuo auginimo, ir garantuoti kokybę, padeda mums vis labiau įsitvirtinti šiose rinkose. Mūsų planuose – ir toliau plėsti eksportą šia kryptimi, kadangi dar matome augimo galimybių“, – sako „KG Group“ Paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas, rašoma pranešime.

Didžiausias Danijoje mažmeninės prekybos tinklas „Salling Group“ valdo „Netto“, „Bilka“ ir „Fotex“ ženklais pažymėtas parduotuves. Kaip pasakoja „KG Group“ Paukštininkystės verslo Komercijos tarnybos vadovas Tadas Sprindžiūnas, iki tol į šį tinklą buvo tiekiami šaldyti vartoti paruošti gaminiai. Po daugiau kaip 5 metų bendradarbiavimo sudaryta ilgalaikė sutartis dėl šviežios mėsos tiekimo.

Įmonės valdomi Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai kasdien stabiliomis partijomis šviežią vištieną eksportuoja ir į kitas Skandinavijos šalis. Švedijoje lietuviškos šviežios vištienos jau nuo praėjusių metų galima įsigyti didžiausiame šios šalies mažmeninės prekybos tinkle „ICA Gruppen“, kuris valdo 1300 parduotuvių. Taip pat šioje šalyje vištiena tiekiama ir „Bergendahls“ parduotuvėms bei didžiausiam Horeca sektoriaus didmenininkui „Martin&Servera“, valdančiam sandėlio tipo (Cash&Carry ) parduotuves. Suomijoje Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų produkcija pasiekia tokius tinklus kaip „Kesko“, „S Group“, „Kespro“ ir kt. Bendrai per mėnesį į Skandinavijos šalis bendrovė eksportuoja beveik 400 tonų pagamintos produkcijos: daugiau kaip 300 tonų šviežios vištienos ir beveik 100 tonų vištienos gaminių.

2018 metais AB „Vilniaus paukštynas” ir „Kaišiadorių paukštynas” pardavimo pajamos vietinėje rinkoje siekė 195,4 mln. eurų, eksporto pajamos – 103,4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)