Kaip teigiama, institucijos įsipareigojo formuoti ir įgyvendinti valstybės politiką, siekiančią tausaus ir atsakingo augalų apsaugos produktų, kurių sudėtyje yra veikliosios medžiagos glifosato, naudojimo.
Deklaraciją pasirašiusios žemdirbius vienijančios organizacijos – Ūkininkų sąjunga, Žemės ūkio bendrovių, Grūdų augintojų asociacijos – įsipareigojo nenaudoti augalų apsaugos produktų, kurių sudėtyje yra veikliosios medžiagos glifosato, auginamų maistui ir pašarui javų, žirnių, rapsų, linų, pupų, garstyčių, lubinų pasėliuose jų vegetacijos metu (t. y. nuo sėklos sudygimo iki derliaus nuėmimo).

Šiuo metu Lietuvoje yra registruoti 27 augalų apsaugos produktai (AAP), savo sudėtyje turintys glifosato, profesionaliajam naudojimui ir 9 AAP neprofesionaliajam naudojimui. Daugelio Lietuvoje registruotų AAP, sudėtyje turinčių glifosato, paskirtis – daugiamečių ir vienmečių vienaskilčių ir dviskilčių piktžolių naikinimui prieš ir po derliaus nuėmimo varpinių javų pasėliuose, žirnių, linų, žieminių ir vasarinių rapsų pasėliuose, pūdymuose, laukuose po derliaus nuėmimo bei vaismedžių pomedžiuose, miškuose ir ne žemės ūkio paskirties plotuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)