Augalininkystės tarnyba pradeda tręšiamųjų produktų veiklos priežiūrą

Kaip rašoma tarnybos pranešime, Augalininkystės tarnybos direktoriaus įsakymais buvo patvirtinti du klausimynai, kurie bus naudojami atliekant tręšiamųjų produktų pateikimo ir tiekimo rinkai bei naudojimo priežiūrą.

Juose pateikti pagrindiniai ir svarbiausi reikalavimai, kurie nustatyti teisės aktais ir kurių privalo laikytis atitinkamą veiklą vykdantys ūkio subjektai. Šiuos klausimynus galima rasti Augalininkystės tarnybos svetainėje.

Augalininkystės tarnyba ragina ūkio subjektus, tiekiančius tręšiamuosius produktus rinkai ar naudojančius juos žemės ūkio gamybos veikloje, susipažinti su klausimynais ir užtikrinti, kad jų veikla atitiktų teisės aktų reikalavimus. Augalininkystės tarnybos specialistai šiemet skirs daugiau dėmesio tikrinamų ūkio subjektų konsultavimui, supažindins su tręšiamųjų produktų teisės aktų reikalavimais ir patars, kaip tinkamai juos įgyvendinti. Siekiant užtikrinti, kad į rinką būtų tiekiami kokybiški tręšiamieji produktai, pas tiekėjus bus imami minėtų produktų ėminiai kokybės tyrimams atlikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)