Žemės ūkio viceministrui Petrui Narkevičiui trečiadienį Seime pasisakius, kad ministerija į Kauną nebus keliama ir jis išsakantis būtent „ministerijos poziciją“, ministras A. Palionis sakė, kad jo pavaduotojas „išsireiškė ne taip visiškai tiksliai“. Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pakartojo, kad ministerija bus perkelta į Kauną, o priešingą poziciją pristatęs P. Narkevičius nesuvokia savo pareigų. „Tai yra Vyriausybės sprendimas ir jis privalo būti vykdomas“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis kalbėjo apie tai, kad Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) greičiausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, o jo pavaduotojas išsireiškė ne visai tiksliai.

Tačiau BNS žiniomis, rugsėjo viduryje svarstyta galimybė perkelti 40 ministerijos darbo vietų į Kauną, iki 20 – į Alytų, iki 30 – į Panevėžį ir iki 20 į Šiaulius. Šiuo metu ministerijoje yra apie 220 darbo vietų.

Žemės ūkio ministras DELFI sakė, kad nė viena iš šių versijų nėra visiškai tiksli.

Andrius Palionis

„Kaune dabar dirba vadinamasis veidrodinis ministerijos skyrius. Mūsų tikslas, kad jis būtų autonominis. Šiandien jie paruošia sprendimų projektus, juos atsiunčia į Vilnių, o kiti žmonės turi eiti per kabinetus ir „surinkti parašus“. Kartais kyla įvairių klausimų, nes projektus pristato žmonės, kurie jų nerengė ir nėra įsigilinę. Kaune galbūt turėtų atsirasti ir politinio pasitikėjimo pareigybė, o pats skyrius, kaip minėjau, veiktų autonomiškai“, – DELFI sakė ministras.

Politiką formuojanti ŽŪM dalis išliks Vilniuje. Kiek žmonių bus sostinėje ir kiek Laikinojoje Sostinėje dar neaišku.

A. Palionis paaiškino ir kas bus Panevėžyje, Šiauliuose ir Alytuje. Bus vykdoma Vyriausybės programa ir stiprinami regionai. Į šiuos miestus nebus iškelti ministerijos padaliniai. Ten važiuos jai pavaldžios tarnybos arba atskiri jų skyriai. Turto bankas ŽŪM jau pateikęs patalpų, kurios gali būti panaudotos iš sostinės iškeliant tarnybas, sąrašą.

Planuojama, kad darbo grupė visą struktūrą pateiks iki lapkričio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)