„Gavome ministerijos atliktą analizę, bet ji yra gana formali. Jeigu jų agentūros paruoštų aplikacijas pinigams, vargu, ar pripažintų tai, kaip rimta dokumentą. Tačiau ne tai svarbiausia. Matyt ir naujas ministras, pamatęs darbo grupės išvadas, suprato, jog perkėlimui nebuvo gerai pasiruošta. Reikia dar kartą viską gerai apsvarstyti, todėl tai ir yra daroma. Laukiame pasiūlymų iš ministro“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė J. Neverovičius.

„Iš principo, neprieštaraujame, kad būtų stiprinami regionai ir ten atsirastų daugiau veiklos. Jeigu ten yra potencialas valstybinėms funkcijoms vykdyti, prezidentas tam pritaria“, – pridūrė jis.

Pasak patarėjo, Prezidentūra negalėjo pritarti 5 mln. eurų vertės sutarčiai patalpų nuomai, laukiama alternatyvų.

„Mes negalėjome tam pritarti, nes ta kaina yra absoliučiai nepriimtina valstybės institucijai. Nesupratome, kodėl toks sprendimas, kai šalia yra ir kitų alternatyvų. Yra Turto bankas, galintis pasiūlyti visą eilę sprendimų. Į visą tai žiūrėjome labai pragmatiškai. Tam tikra prasme bandėme apsaugoti nuo nepagrįsto išlaidavimo. Dėl įmonės sąmoningumo tai neįvyko. Dabar lauksime kitų alternatyvų“, – sakė J. Neverovičius.

Ministerijos skelbtą patalpų nuomos konkursą buvo laimėjusi koncerno SBA netiesiogiai valdoma bendrovė „Bei Capital“. Už jos siūlytas 4,2 tūkst. kv. metrų ploto patalpas su 280 darbo vietų K. Donelaičio gatvėje ministerija per mėnesį būtų mokėjusi 81,2 tūkst. eurų (su PVM), o per penkerius metus – 4,9 mln. eurų.

Tačiau rugpjūčio pabaigoje įmonė nusprendė pasitraukti ir atsiėmė paraišką. Anot jos, „projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė negalėtų toleruoti.“