„Gerokai išaugus neapibrėžtumui ir dėl sutarties pasirašymo atidėliojimo kylant projekto įgyvendinimo rizikoms, priėmėme sprendimą iš Žemės ūkio ministerijos konkurso pasitraukti. Visą energiją nukreipsime darbui su privačiais klientais, kurie šiuo metu ypač aktyviai domisi galimybe įsikurti verslo centre BLC ir pretenduoja į tas pačias patalpas, kurias buvome numatę ministerijai. Neabejojame, kad miesto širdyje esantis patrauklus verslo centras bus užpildytas kitais nuomininkais“, - sako Žemės ūkio ministerijos organizuotą konkursą laimėjusios „BEI Capital“ vadovas Lionginas Šepetys.

Pasak jo, versle, kaip ir kitose srityse, laikas ir partnerio prognozuojamumas yra didžiulės vertybės, o šiame projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė nebegalėtų toleruoti.

„Šioje situacijoje mes matome, kad tas neprognozuojamumas tęsiasi, mes nebenorime tos rizikos priimti dėl neaiškios baigties šio projekto, dėl to nusprendėme pasitraukti“, – vėliau žurnalistams Kaune sakė L. Šepetys.

Jis sakė, kad sprendimas priimtas šią savaitę, po to, kai bendrovė gavo ministerijos rašą, kad sutartis gali būti nepasirašoma.

„Mes praeitą savaitę gavome raštą, kad mus kviečia pasirašyti sutartį, labai aiški formuluotė buvo, šią savaitę gauname raštą su nuoroda į visokius procedūrinius punktus, kad sutartis galbūt gali būti ir nepasirašyta, tada skaitome komentarus politikų apie alternatyvius kelius“, – kalbėjo bendrovės atstovas.

Jo teigimu, susidarė įspūdis, kad sutartis bus arba nepasirašyta, arba procesas užsitęs, o tokiu atveju bendrovė nespėtų laiku įrengti patalpų.

„Mes ir ėjome į tą konkursą, nes buvo labai aiškus politinis apsisprendimas ir politinė valia. (...) Kai prasidėjo neapibrėžtumas, pradėjome matyti visai kitaip ir kitaip vertinti rizikas“, – sakė L. Šepetys.

ŽŪM Kaune buvo numatytas trečdalis rekonstruojamo pastato Vienybės aikštėje. Šiuo metu rezervuota dar trečdalis patalpų, taigi, atsisakius sutarties su ministerija, laisvi lieka du trečdaliai patalpų. Verslininkai neabejoja, kad jas išnuomoti nebus sudėtinga.

Verslo centrą BLC Kauno centre plėtoja SBA nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“. Šiuo metu bendrovė baigia statyti BLC2 ir rekonstruoja šalia jo esančią Vienybės aikštę, kurios architektūrinė koncepcija Vokietijos dizaino tarybos apdovanojimuose pripažinta geriausia „Miesto erdvės“ kategorijoje. Į visą BLC ir Vienybės aikštės kompleksą SBA grupė investavo 40 mln. eurų.

SBA grupė yra viena didžiausių šalyje, veikianti nekilnojamojo turto, investicijų valdymo, baldų gamybos ir tekstilės srityse. Be BLC verslo centro Kaune, SBA NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“ Vilniuje plėtoja verslo slėnį „Green Hall“, Klaipėdos rajone vysto SBA Technologijų ir inovacijų parką, planuoja naujus NT projektus Kaune, H. ir O. Minkovskių g. esančiame sklype.

SBA taip pat priklauso investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. SBA baldų gamybos grupę sudaro „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su „Šatrija“ ir „Mrija“. Neseniai SBA įsigijo robotikos bendrovės „Robotex“ kontrolinį akcijų paketą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)