Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, praėjusią savaitę stichinės sausros rodikliai pasiekti Trakų r. savivaldybės teritorijoje. Stichinė sausra toliau tęsiasi Elektrėnų ir Varėnos r. savivaldybių teritorijose. Sausringas laikotarpis fiksuojamas Birštono savivaldybėje. Labai sausa išlieka Druskininkų, Utenos ir Švenčionių r. savivaldybių teritorijose, pavieniuose Vidurio Lietuvos regionuose, Vilniaus, Šalčininkų, Ignalinos ir Šakių apylinkėse, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Šiuo metu savivaldybės lygmens ekstremaliąją situaciją jau yra paskelbusios Varėnos, Prienų ir Trakų savivaldybės.

Sausros padarytus nuostolius bus galima įvertinti tik po derliaus nuėmimo, bet jau dabar aišku, kad sausra paveikė pasėlius. Prognozuojamas mažesnis derlingumas, gali trūkti pašarų, tai turės įtakos ir gyvulininkystės sektoriui.

Žemės ūkio ministerija, reaguodama į susidariusią situaciją, jau kreipėsi į savivaldybes su prašymu sudaryti komisijas ir, gavus informaciją iš žemdirbių, patikrinti vietoje ir įvertinti nukentėjusių augalų plotus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)