Pasilepinti sultingosiomis praėjusį penktadienį panoro ir plungiškė, tačiau jai teko labai nusivilti. Tiesa, ne skoniu. Į „Žemaičio“ redakciją paskambinusi moteris įpykusi pasakojo esanti apgauta. Neva vietoj kilogramo braškių, už kurį ji sumokėjo penkis eurus, namo ji parsinešė vos 700 gramų.

Žurnalistams nepatenkinta plungiškė sakė braškes pirkusi Plungės centre. Prie ten esančio prekybos centro jomis prekiavo jauna mergaitė. Moteris pasakojo, jog pardavėja svarstyklių neturėjo, tačiau kone prisiekinėjo, jog didesniame indelyje – kilogramas braškių, mažesniame – pusė.

Kartu su plungiške buvo ir jos duktė, kuriai nusipirktų braškių svoris sukėlė abejonių, bet jaunoji prekiautoja pridėjo keletą papildomų uogų ir abi moterys iškeliavo namo. O ten joms kilo mintis pirkinį pasverti. Išvydus svarstyklių parodytus skaičius, jų veidai persikreipė. Mat iš kilogramo liko vos 700 gramų.

„Mane apgavo! Įspėkite kitus žmones, kad nepirktų iš tos mergaitės, nes ji nusukinėja svorį“, – piktinosi moteris.

Baigę pokalbį, į miesto centrą nuskubėjome ir mes – „Žemaičio“ žurnalistai. Minėtoji braškių pardavėja maloniai pasakė braškių kilogramo ir pusės kainas. Taip, ne indelio, bet kilogramo. Žinoma, paprašėme uogas pasverti, tačiau mergaitė, kuri vėliau prisipažino esanti nepilnametė, pareiškė svarstyklių neturinti. Neva ją pasamdęs braškių augintojas patikino, jog didesniame indelyje telpa kilogramas uogų, mažesniame – pusė.

Tada paprašėme leidimo braškes pasverti šalia esančiame prekybos centre. Čia ant jų uždėjus uogas didesniame indelyje, svarstyklės parodė 835 gramus. Tai išvydę, šalia buvę pirkėjai ėmė burnoti, kaip galima taip apgaudinėti žmones. Kiti suskubo skaičiuoti, kiek braškių augintojui pavyksta pasipelnyti, meluojant pirkėjams svorį.

Būtų buvę įdomu išgirsti, kokį pasiaiškinimą būtų sukurpęs merginą pasamdęs ūkininkas, tačiau jo telefonas net kelias dienas buvo išjungtas. Tad sutrikusios prekiautojos paprašėme savo darbdaviui – Dariui Jančauskui, turinčiam ūkį Šateikių seniūnijoje, Baltimiškių kaime, – perduoti „linkėjimus“ nuo apgautų plungiškių. O tokių – tikrai ne vienas. Kol kalbėjome su mergina, jos parduodamų braškių nusipirko trys moterys. Keista tik, kad nė viena jų neprašė uogų pasverti…