Žemės ūkio ministerija patvirtinto šių išlaidų skaičiavimo metodiką – fiksuotąją normą, todėl nebereikės teikti kainos pagrindimo dokumentų. Išlaidos bus apskaičiuojamos pagal metodikoje nustatytą procentą, atsižvelgiant į vietos projekte numatytas investicijas. Anksčiau pateiktiems projektams šių išlaidų nebus galimybių numatyti, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Vietos veiklos grupių darbuotojai jau yra apmokyti, kaip naudotis šia metodika ir konsultuoti projektų paraiškų teikėjus. Daugelis vietos veiklos grupių, teikiami paraiškas jau planuoja šias išlaidas įsitraukti į tinkamų finansuoti išlaidų sąrašą.

Paprastesnis išlaidų apmokėjimas paskatins kaimo bendruomenes, nevyriausybines organizacijas, kitus kaimo vietovėse veikiančius subjektus dar aktyviau įsitraukti į LEADER metodo įgyvendinimą, teikti vietos projektus ir siekti norimų pokyčių kaimo vietovėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją