Tai dar vienas – jau trečiasis – „Monsanto“ pralaimėtas teisminis mūšis dėl „Roundup“, nors pati bendrovė ir toliau tvirtina, jog šis glifosato pagrindu sukurtas produktas niekaip nėra susijęs su vėžiu.

Sutuoktinių teisininkai priteistą žalą pavadino „istorine“ ir pareiškė, jog bendra suma, įskaitant atlygintinus nuostolius, sudaro 2,055 mlrd. JAV dolerių.

„Prisiekusieji patys susipažino su bendrovės vidaus dokumentais, iš kurių matyti, jog „Monsanto“ nuo pat pradžių niekada nerūpėjo nustatyti, ar „Roundup“ yra saugus“, – pažymėjo ieškovų advokatas Brentas Wisneris.

„Užuot investavę į patikimą mokslą, jie investavo milijonus į išpuolius prieš mokslą, kuris kėlė grėsmę jų verslo planams.“

„Bayer“ paskelbė pranešimą, kuriame pripažino, jog prisiekusiųjų sprendimas nuvylė bendrovę ir bus skundžiamas.

„Pirmaujantys viso pasaulio sveikatos priežiūros reguliuotojai sutaria, kad glifosato pagrindu sukurti produktai gali būti saugiai naudojami ir kad glifosatas nėra kancerogeninis“, – pareiškė „Bayer“

Vokietijos grupė praėjusį mėnesį pranešė, kad Jungtinėse Valstijose yra pareikšta per 13 tūkst. su herbicidu „Roundup“ susijusių ieškinių.