Naujoje, erdvesnėje vietoje daugiau nei pusmetį kiekvieną savaitgalį vykstančio turgaus rengėjai pastaruoju metu sulaukė daug užklausų ir prašymų prekiauti atliekamais nuo namų ūkio sodinukais – medeliais, vaiskrūmiais, skiepais, gėlėmis, rašoma pranešime.

„Poreikis prekiauti augalais buvo jau seniai. Juos parduoti norėjo nuolat Bagažinių turguje apsilankantys prekeiviai. Atėjus pavasariui tokių užklausų ir prašymų gavome dar daugiau, tad nusprendėme idėjai pritarti, nuo to daiktų įvairovė bagažinėse bus tik įvairesnė“, - sako prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Kai kurių augalų sodinimas yra sezoniškas, tad ir jų pasiūla turėtų būti skirtinga atitinkamu metų laiku. Šiuo metu dar ne vėlu sodinti vazonuose užaugintus medelius, o kai jau nėra šalnų pavojaus – ir gėles.

„Sodinimas – man ir mano žmonai pomėgis. Tad kiekvieno pavasario labai laukiu ir norisi pasisodinti bent kažką naujo. Turiu draugų, su kuriais pasidaliname žiniomis apie sodinimo technikas, naujas rūšis, skiepus. Taip atsitinka, kad po sodinimo kažkas atlieka, o kai ką auginu tam, kad pasidalinčiau. Džiaugiuosi, kad dabar čia galėsiu atsivežti ir atliekamų sodinukų, tikiuos juos iškeisti į naujas rūšis ar parduoti tikriems entuziastams“, – sako Bagažinių turguje prekiaujantis Zigmas Bartaška.

Bagažinių turguje prekiaujama savo asmeniniais nereikalingais namų ūkio daiktais, įrankiais, drabužiais, žaislais, o nuo šio bus galima parduoti ir sodinukus. Anot turgaus organizatorių, tai bus patogu žmonės augalų įsigyti ir pigiau, ir sužinoti apie jų auginimą iš pirmų lūpų.

„Įsigijus sodinuką prekybos centre dažnai informacijos kaip jį sodinti, kokių auginimo sąlygų jis reikalauja tenka ieškoti internete, knygose ar klausti bendrų žinių iš konsultantų. Perkant augalą iš jį savo reikmėms auginusio žmogaus apie jo auginimą galima sužinoti viską, ko reikia, taip susirasti ir bendraminčių“, - sako J. Plenta.

Parduoti sodinukus galima kartu su kitais savo asmeniniais daiktais įprasta tvarka, tačiau jei susidomėjimas bus didesnis planuojama, kad tokiai prekybai bus išskirta atskira vieta. Bagažinių turgus vyksta kiekvieną savaitgalį nuo ankstaus ryto iki vėlyvų pietų Kaune, Elektrėnų g. 1F. Prekiauti turguje galima tiesiog atvykus be registracijos, pasistačius automobilį ir susimokėjus 7 eurų mokestį už vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)