Ministerijos padalinys Kaune veiks I. Kanto gatvėje, valstybei priklausančiose patalpose, kurias Turto bankas pagal panaudos sutartį perdavė ministerijai. Šiuo metu darbą laikinojoje vietoje pradėjo 10 įvairių skyrių darbuotojų. 2020 metais planuojama, kad į Kauną galutinai bus perkelta visa ministerija su 280 darbuotojų.

Pastate yra dvi valstybei priklausančios patalpos, jose veikė Lietuvos transporto saugos administracija, ji turėjo 311 kvadratinių metrų ir valstybinė įmonė „Kelių priežiūra“, kuri turėjo 643 kvadratinių metrų. Jos abi perdavė patalpas Turto bankui.

„Ministerijos poreikis – 396 kvadratiniai metrai, tai tiek vienos, tiek kitos įstaigos dalį patalpų paims ministerija“, – teigė Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Atidaroma "veidrodinė" Žemės ūkio ministerija Kaune

Antradienį Kaune darbą pradėjo 10 darbuotojų. Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys tikino, kad dalis iš jų priimti naujai, buvo skelbiamas konkursas, jo metu iš karto paskelbta, kad darbo vieta bus Kaune.

„Yra tokių, kurie anksčiau dirbo Vilniuje, bet jiems patogiau dirbti čia, nes jie yra kauniečiai. Artimiausiu metu darbuotojų skaičius pasieks 21. Galutinis planas iki vasaros šiame pastate įdarbinti 60 specialistų. Na, o 2020 metais Kaune dirbs 280 ministerijos darbuotojų“, – žurnalistams kalbėjo G. Surplys.

Šis pastatas ministerijai yra laikina vieta. G. Surplys teigia, kad ŽŪM galutinis tikslas yra šiuolaikinės blizgančios patalpos su poilsio kambariais ir laisvalaikio erdvėmis.

Galutinai ministerija į Kauną turėtų būti perkelta 2020 metų pirmąjį ketvirtį, netrukus
ministerija skelbs patalpų nuomos konkursą.

Ministras sako, kad kauniečių susidomėjimas darbu Kaune tikrai nemažas – galimybe atlikti praktiką ar įsidarbinti ministerijoje domisi prie Kauno esančios Žemės ūkio akademijos studentai.

Atidaroma "veidrodinė" Žemės ūkio ministerija Kaune

„Turime srautą gyvenimo aprašymų, kurie pasiekia mus iš Kauno regiono arba iš Vilniuje dirbančių kauniečių, kurie norėtų dirbti arčiau savo gyvenamosios vietos. Susidomėjimas tikrai yra, turime ir virš 50 Žemės ūkio akademijos studentų, kurie išreiškė norą atlikti praktiką ŽŪM. Kol ministerija yra Vilniuje, tai neatrodo taip patrauklu, nes kainuoja pragyvenimas ir t.t. Šiuo metu, kai atsiranda galimybė dirbti Kaune, žemės ūkio akademijoje rengiami specialistai aktyviai domisi galimybę čia atlikti praktiką ar įsidarbinti“, – sako G. Surplys.

Nepaisant to dalis dabartinių ministerijos darbuotojų Vilniuje reiškė nenorą keisti savo gyvenamąją vietą ar važinėti į Kauną. Ministras tikino, kad tokių nuomonių mažėja.

„Žmonėms įstaigos perkėlimas yra didelis pokytis. Mes kalbame apie tai, kad tai yra politinis sprendimas ir jį reikia padaryti, tai yra svarbus ir drąsus žingsnis regioninei ekonomikai. Iš darbuotojų prašome pagalbos, kad jie mums padėtų sukurti kuo geresnes sąlygas. Tas procesas juda gera linkme. Vis daugiau darbuotojų sako, kad jie arba važiuos į Kauną arba laukia, ką mes pasiūlysime kelionės kompensavimo klausimu. Tada priims sprendimą“, – atidarymo metu kalbėjo G. Surplys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)