Nostalgija tokia stipri, kad net vietos gamyklose sufasuotoms dešrelėms ar iškeptai duonai suteikiami „lietuviški“ pavadinimai – pirkėjai vis dar nori produktų, kuriuos draudžiama įvežti ir prie kurių skonio buvo įpratę dešimtmečiais.

DELFI skaitytojas atsiuntė nuotraukas iš tenykščių prekybos tinklų. Kaip sako žmonės, kuriems teko ragauti šiuos gaminius, Kaliningrado dešrų kokybe nebloga. Perdirbėjai ne tik kopijuoja etiketes, bet vežasi technologus iš Lietuvos ir Lenkijos, tik žaliava sava – šviežia.

Duonos sektoriuje gaminius taip pat kuria mūsiškiai, tik kepa vietiniai.

Pasak vietinių, tenykščiai gamintojai negali gaminti tik imitacijos. Kaliningrado srities gyventojai važinėja į Lietuvą ir Lenkiją ir žino, kokie turi būti kokybiški produktai.

Rublio ir euro kursas dabar 74 rubliai už eurą. Duona kainuoja apie pusė euro. Dešrelės apie 5 eurai už kilogramą. Pakuotė apie 2 eurai. Rūkytos ar vytintos dešrelės 3 eurai už 200 gramų pakuotę.

Kiek anksčiau DELFI rašė, jog tokios produktų imitacijos populiarios ne tik kaimyniniame regione, bet ir tolimojoje Baškirijoje (Rusija). Ten vietiniuose tinkluose gausu garsių mūsų sūrių produktų, pagamintų vietinėse gamyklose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)