Kaip Eltą informavo ministerijos atstovas Martynas Žilionis, pasitarime dalyvaus ir Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT), kuriai pavesta šiemet užbaigti nuosavybės teisių atkūrimą į kaimo vietovėse ir miestuose turėtą žemę, atstovai.

Kaip kiek anksčiau skelbė NŽT, sausio 1 d. duomenimis, piliečių nuosavybės teisių į žemę, mišką, vandens telkinius atkūrimas kaimo vietovėse iš esmės yra baigtas - nuosavybės teisės atkurtos į 99,95 proc. piliečių prašymuose nurodyto ploto (įvertinus ir pasyvius pretendentus).

NŽT teigimu, liko 6 rajonai, kur nuosavybės teisės atkurtos mažiau kaip į 99,95 proc. piliečių prašymuose nurodyto ploto. Sausio duomenimis, Šilalės r. sav. nuosavybės teises liko atkurti 38 asmenims, Trakų r. sav. - 53, Klaipėdos r. sav. - 54, Ignalinos r. sav. - 65, Kauno r. sav. - 117, Vilniaus r. sav. - 976.

Pasak NŽT direktoriaus Laimono Čiako, nuo žemės reformos pradžios (1991 m.) iki šių metų sausio 1 d. pateikta 787,85 tūkst. piliečių prašymų šalies kaimo vietovėse atkurti nuosavybės teises į 4,024 mln. ha turėtos žemės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)