Anot MDRA valdybos nario Audriaus Radvilavičiaus, kantrybės taurę perpildė pastarųjų mėnesių Aplinkos ministerijos bandymai stipriai apriboti ūkinę veiklą miškuose, neva sugriaunant keliasdešimt metų galiojančią darnaus miškininkavimo praktiką. Jis teigia, kad dėl potencialių suvaržymų darbo neteks mažiausiai 2 tūkstančiai žmonių, o kompensacijos miškų savininkams gali siekti beveik 100 mln. eurų kasmet.

A. Radvilavičiaus teigimu, ministerijoje pristatomi teisės aktai greitai iškomunikuojami visuomenei, teigiant, kad dėl jų jau buvo sutarta, nors tai esą nebūna tiesa.

Viceministras M. Norbutas tokius MDRA valdybos nario pasisakymus vadina melagingos informacijos skleidimu.

„Beveik visus metus diskusijos vyko, todėl man yra nepriimtini šie metodai, kai yra teikiama melaginga informacija, taip pat bandomas apšmeižti vienas ar kitas asmuo. Vertinu demokratiją, vertinu skirtingus pasisakymus, pozicijas ir argumentus. Yra įvairiausių formų juos išsakyti - tiesiogiai, raštu ir kitomis priemonėmis“, - Eltai teigė M. Norbutas.

Kaip MDRA pranešime teigė A. Radvilavičius, ministerijoje taip pat piktybiškai nesprendžiami įsisenėję ir itin svarbūs miškų sektoriaus klausimai - miškingumo didinimas, sektoriaus konkurencingumo regione užtikrinimas, prekybos medienos produktais ir surinktų lėšų panaudojimo skaidrinimas, darbo vietų rajonuose ir regionuose išlaikymas, efektyvios miškų kontrolės ir racionalaus miškų naudojimo užtikrinimas.

M. Norbutas tikina, kad dialogas įvairiais klausimais su miškų sektoriaus asociacijomis vyksta nuolatos.

„Mes turime miškų konsultacinę tarybą, kuri renkasi, taip pat nuolatos organizuojame konferencijas. Tiek praeitų metų pabaigoje buvo tais klausimais konferencija, tiek šiemet Vytauto Didžiojo universitete buvo dar viena konferencija. Iš esmės konsultacijos yra nepertraukiamas procesas, kuriame konsultuojamės tiek su pramonės atstovais, tiek su privačių miškų savininkais, tiek su nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios taip pat pareiškia savo nuomonę miškų klausimais“, - Eltai komentavo M. Norbutas.

Miško darbų rangovai taip pat priėjo išvadą, kad ministerijos miškų politika pastaruosius dvejus metus nesikeičia, o ministerijoje esą vyrauja melo ir nepasitikėjimo atmosfera.

„Nežinau, apie ką jie kalba, būdami išorėje ir šnekėdami apie nepasitikėjimo dvasią. Aš negaliu pasakyti, nes tai yra subjektyvi vieno ar kelių asmenų nuomonė. Šie žmonės nedirba Aplinkos ministerijoje, kad galėtų tokius teiginius teigti“, - Eltai sakė M. Norbutas.

Pasak A. Radvilavičiaus, miškų sektoriaus dalyviai esą svarsto pasekti statybininkų pavyzdžiu ir kreiptis į ministrą pirmininką dėl galimybės perleisti miškų politikos formavimą kitai ministerijai. A. Radvilavičiaus teigimu, nors tai ir kraštutinė priemonė, tačiau jos gali tekti imtis, siekiant atkreipti dėmesį į įsisenėjusias miškų sektoriaus problemas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)