Anot ministro, gruodžio mėnesį, palyginti su 2017 metų gruodžiu, kainos kiek krito, o ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2017-aisiais, jos augo apie 0,2 proc. G. Surplys mano, jog vienas veiksnių, sumažinusių kainas, buvo Vyriausybės priemonių planas stabilizuoti kainas.

„Kalbant apie ketvirtį, kainų augimas buvo minimalus – 0,2 procento, ir daug mažesnis nei Latvijoje ar Estijoje“, – sakė G. Surplys.

„Norėčiau sakyti, kad turbūt buvo daug veiksnių, bet vienas iš jų, galbūt ir buvo tas Vyriausybės paskelbtas priemonių planas kainoms stabilizuoti arba netgi sumažinti“, – pridūrė jis.

Ministerija Vyriausybės pavedimu yra įpareigota kas ketvirtį pateikti informaciją, kaip kinta maisto kainos.

Ministras ketvirtadienį ketina susitikti su Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis aptarti maisto kuponų, vadinamųjų vaučerių , sistemos.

„Jau yra paruoštas įstatymo pakeitimo projektas, kurį artimiausiu metu teiksime Vyriausybei ir tada teiksime Seimui, paraleliai tada pranešime ir Europos Komisijai apie savo planuojamą e.vaučerių sistemą“, – teigė jis.

Vyriausybė pernai spalį patvirtino, kad maisto kuponus galės gauti šeimos, auginančios ikimokyklinio amžiaus vaikus, tačiau kuponai bus skirti tik vaikams. Šią sistemą dar turės patvirtinti Europos Komisiją.

Jei projektas pasiteisins, ateityje kuponai bus dalijami visiems gyventojams – per mėnesį žmogus galės įsigyti tris kuponus, kurie suteiks 20 proc. nuolaidą nuo jo vertės. Tikėtina, kad vieno kupono vertė sieks 10 eurų, o nuolaida – 2 eurai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)