Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad sekmadienį į Lenkijos skerdyklą išvežta antra 180 gyvų kiaulių siunta iš Panevėžio rajono kiaulininkystės ūkio.

„Lenkijos kolegos laikosi priimtų susitarimų. Įvertinę afrikinio kiaulių maro riziką ir suderinę bendras procedūras, abi pusės sėkmingai bendradarbiauja. Vien šių metų vasarį į kaimyninę šalį išvežta 360 visiškai sveikų, papildomai patikrintų lietuviškų kiaulių“, – teigia tarnybos vadovas Darius Remeika.

Pernai gruodžio viduryje iš didžiosios Lietuvos dalies Lenkija buvo uždraudusi importuoti kiaules, kurios auginamos antroje afrikinio kiaulių maro zonoje – ten, kur randama kritusių nuo maro šernų. Į šią zoną pateko šiaurės rytų, vidurio ir dalis pietų Lietuvos teritorijos.

Šiemet Lietuvoje afrikinio kiaulių maro protrūkių kiaulių laikymo vietose užregistruota nebuvo. Pernai tokių protrūkių priskaičiuota 51, dėl to buvo sunaikinta beveik 23 tūkst. kiaulių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)